Kitty Valentin

Mindfulness in je lunchpauze

Kleine veranderingen maken een groot verschil.

Lunchpauze? Naast goede voeding en een lunchwandeling kun je ook eens het volgende uitproberen:

1. Breng, terwijl je zit, een aantal minuten je aandacht naar je ademhaling. Misschien voel je de adem stromen in je lichaam. Misschien voel je hoe je lichaam beweegt op de ademhaling, hoe je buik zich vult en weer leeg wordt. Of hoe je borstkas op en neer beweegt. Je hoeft niets te veranderen aan je ademhaling, alleen je aandacht er voor een paar minuten op richten.

2. Eet met aandacht: in plaats van op de automatische piloot je lunch te eten, kun je er eerst eens goed naar kijken. Welke kleur(en) heeft het, de structuur, de vorm. En misschien ruik je de geur en kun je de impuls opmerken dat je een hap wilt nemen. En als je eet: proef dan ook echt wat je eet en geniet ervan!

3. Een lunchwandeling is heerlijk om wat wind door je haren en hoofd te laten gaan. En als je loopt met aandacht voor je stappen en hoe deze voelen in je lichaam, kom je nóg meer uit je hoofd. Voel hoe je benen en voeten bewegen, hoe zij je dragen, hoe de ondergrond onder je voeten voelt. Misschien hoor je het geluid van je stappen of voel je de wind of zon. Een paar minuten zo lopen brengt je weer terug in het hier en nu.

Je kunt jezelf ook nog de vraag stellen: hoe gaat het nu met mij, wat heb ik nodig, hoe kan ik goed voor mezelf zorgen?

Dit zijn kleine oefeningen waarmee je uit je hoofd komt en even loskomt van je ratio. Dit helpt je om bewuster je dag te vervolgen, met meer focus, creativiteit en ontspanning. Voor veel mensen een groot verschil!

Smaakt dit naar meer? Een mindfulnesstraining kan een stap zijn om bewuster te leven en je focus en energie te managen. Ook oefen je om meer balans in je leven te creëren en veerkrachtiger om te gaan met de lastige dingen in je leven. Met meer (werk-)plezier èn resultaat als gevolg.