Leestips voor mindful ondernemers

Ik ben dol op lezen! Jammer genoeg komt het er lang niet altijd van om met een boek te gaan zitten. Werk, studie, vrije tijd (en vergeet social media niet), er zijn zoveel dingen waar mijn aandacht naartoe gaat…

Dan is het heerlijk om tijdens een avond of in het weekend toch weer eens een boek erbij te pakken.

De huidige tijd nodigt mij uit tot een frisse blik, vernieuwing,  verdieping van kennis en reflectie. Lees je met mij mee? Dit zijn op dit moment mijn favoriete mindful business- en leiderschapsboeken.


Doe één ding (The one thing)

Het verrassend simpele idee dat je leven zal veranderen
Gary Keller & Jay Papasan

Een boek dat ik ongeveer een jaar geleden leerde kennen. En ja, het heeft mijn kijk op mijn leven en ondernemerschap gewijzigd. “Doe één ding” gaat in op de drukte van vandaag de dag. Hoe houd je je staande in de  hectiek van alledag? Hoe blijf je productief en hoe zorg je ervoor dat je niet opgebrand raakt? Het boek maakt je bewust van alle afleidingen en helpt je focus te houden op je doelen. En dat geeft rust, richting en resultaat.

Meer weten? Lees verder over “Doe één ding” van Gary Keller & Jay Papasan


Doorzoek jezelf (Search inside yourself)

Chade-Meng Tan

Binnen Google wordt al sinds 2007 gewerkt met mindfulness voor medewerkers. Voormalig programmeur Chade-Meng Tan ontwikkelde vanuit zijn HR rol van “Head of Personal Growth” het programma. In dit boek beschrijft hij hoe je door middel van mindfulness en emotionele intelligentie succesvoller en gelukkiger wordt. Met behulp van zowel humor als serieuze achtergrondinformatie beschrijft hij praktijksituaties en geeft hij bruikbare tips. Bevat naast de traditionele mindfulness oefeningen ook suggesties voor toepassing tijdens werksituaties.

Meer weten? Lees verder over “Doorzoek jezelf” van Chade-Meng Tan


Mindful leiderschap

Voor effectieve teams en organisaties
Wibo Koole

In dit boek beschrijft management consultant en mindfulness trainer Wibo Koole hoe je als ondernemer en manager mindfulness kunt gebruiken. Hij beschrijft de toepassing voor leiders en gaat in op het aansturen en samenwerken binnen teams en organisaties. Onderdelen zijn o.a. leiderschap, het trainen van veerkracht, het managen van teams en het uitzetten van de koers met behulp van mindfulle aandacht. Natuurlijk voorzien van de nodige voorbeelden en oefeningen voor je dagelijkse  praktijk.

Meer weten? Lees verder over “Mindful leiderschap” van Wibo Koole