Artikelen door Kitty Valentin

Mindfulnessoefeningen

Je kunt nu mijn mindfulnessmeditaties luisteren op Soundcloud. Handig als je na de training wilt blijven mediteren. Of als je eens kennis wilt maken, voordat je een mindfulnesstraining gaat volgen.

Mediteren met een druk hoofd

Ik krijg geregeld de vraag: “Mijn hoofd staat nooit stil. Is mindfulness wel iets voor mij?” Ik kan je geruststellen: mindfulness kan zeker iets voor je zijn, want een druk hoofd is geen belemmering om mindfulness te beoefenen en te mediteren. Hoe dat precies zit, lees je in deze blog.

Loslaten

Het gaat zo automatisch: we willen prettige ervaringen vasthouden en niet kwijtraken. En als iets niet prettig is, dan ontstaat er weerstand en aversie en willen we er juist vanaf. In beide situaties kan het goed en ontspannen zijn om wat meer los te laten.

Mindfulness voor drukke mensen

“Mindfulness, stil zitten en niets zeggen? Dat is niks voor mij hoor, daar ben ik veel te druk voor. Ik heb er bovendien helemaal geen tijd voor. En ik houd meer van beweging.” Zomaar wat misverstanden op een rijtje. Want mindfulness is juist iets voor drukke mensen!

Mindfulness: meer verbinding met jezelf én met anderen

Mindfulness wordt nogal eens gezien als ‘navelstaren’, een individuele bezigheid waarbij je alleen op jezelf gericht bent. Als het tegenzit hoort daar dan ook de associatie ‘egoïstisch’ bij.

En ja, de meeste mensen starten met mindfulness vanuit een persoonlijke behoefte. Ik ook.

Leestips voor mindful ondernemers

Ik ben dol op lezen! Jammer genoeg komt het er lang niet altijd van om met een boek te gaan zitten. Dan is het heerlijk om tijdens een avond of in het weekend toch weer eens een boek erbij te pakken. De huidige tijd nodigt mij uit tot een frisse blik, vernieuwing, verdieping van kennis en reflectie.