Artikelen door Kitty Valentin

Moet ik dit nu doen?

Uitpuilende actie-lijstjes, je kent ze vast wel. Je vraagt je af wat je moet doen en waar je moet beginnen….Alles lijkt urgent en je bent inmiddels je focus kwijt. Met deze methode van Byron Katie houd je focus.

Mindfulnessoefeningen

Je kunt nu mijn mindfulnessmeditaties luisteren op Soundcloud. Handig als je na de training wilt blijven mediteren. Of als je eens kennis wilt maken, voordat je een mindfulnesstraining gaat volgen.

Mediteren met een druk hoofd

Ik krijg geregeld de vraag: “Mijn hoofd staat nooit stil. Is mindfulness wel iets voor mij?” Ik kan je geruststellen: mindfulness kan zeker iets voor je zijn, want een druk hoofd is geen belemmering om mindfulness te beoefenen en te mediteren. Hoe dat precies zit, lees je in deze blog.

Loslaten

Het gaat zo automatisch: we willen prettige ervaringen vasthouden en niet kwijtraken. En als iets niet prettig is, dan ontstaat er weerstand en aversie en willen we er juist vanaf. In beide situaties kan het goed en ontspannen zijn om wat meer los te laten.

Mindfulness voor drukke mensen

“Mindfulness, stil zitten en niets zeggen? Dat is niks voor mij hoor, daar ben ik veel te druk voor. Ik heb er bovendien helemaal geen tijd voor. En ik houd meer van beweging.” Zomaar wat misverstanden op een rijtje. Want mindfulness is juist iets voor drukke mensen!

Mindfulness: meer verbinding met jezelf én met anderen

Mindfulness wordt nogal eens gezien als ‘navelstaren’, een individuele bezigheid waarbij je alleen op jezelf gericht bent. Als het tegenzit hoort daar dan ook de associatie ‘egoïstisch’ bij.

En ja, de meeste mensen starten met mindfulness vanuit een persoonlijke behoefte. Ik ook.